Pearls of India

På skattejagt til Indien

Lige siden var små børn har de fleste af os drømt om at komme ud på det helt store eventyr. Der var ikke noget bedre end at få fortalt eventyr og historier, hvor en hovedperson begav sig ud på en lang og farefuld rejse med et vigtigt, men svært mål for øje. Vi fulgte ham eller hende gennem tykt og tyndt. For enhver god historie indeholder både udfordringer og tilbageslag. På den måde kan vi rigtigt nyde det, når missionen lykkes og helten redder landsbyen, verden eller sig selv.

Skattejagt er også en udbredt klassiker til børnefødselsdage, fordi jagten efter skatte taler til noget dybt i os alle sammen. Det er spændingen, håbet og forventningen, som driver os afsted. Helt på samme måde som når vi spiller spil. Spillet fungerer ligesom jagten, idet den driver os fremad mod et mål, som udløser en præmie eller en gevinst. Men det er lige så meget processen, det vil sige vejen derhen, hvor vi føler engagementet, håbet og spændingen, som gør, at vi kan blive helt afhængige af det.

Det er desværre de færreste voksne som kommer på skattejagt. Men det kan de nu få mulighed for med Pearls of India, som er en ægte skattejagt for voksne. Samtidig er der tale om et eventyr, hvilket også virker dragende på de fleste.

Denne universelle trang til eventyr og gode historier er også blevet dyrket til bevidstløshed i diverse film, serier og bøger gennem tiden. Men med digitaliseringen har historiefortællingen, navnlig den ekspressive og dramatiske slags, fundet nye platforme.

I dag udleves således mange menneskers eventyrtrang gennem computerspil. Det er jo desværre langt fra os alle, der har mulighed for at opleve eventyr og fantastiske fortællinger på egen krop til daglig. Når det kommer til stykket, er det måske heller ikke noget vi for alvor ønsker os. Et rigtigt eventyr er jo alt andet end tryghed og forudsigelighed, som dog også er elementer de fleste almindelige mennesker ønsker sig af livet og deres hverdag.

Derfor passer det så godt til de fleste, at eventyret er noget man kan opleve for et par timer og uden konsekvenser. Ved at træde ind i filmens, bogens eller tv-seriens verden kan vi gennemleve nogle af de følelser, vi forbinder med eventyret, men uden at det har nogen betydning for vores eget liv. Og når filmen eller bogen er slut, skal vi bare lukke den i, og så er vi tilbage i sikkerhed i vores eget liv.

pearls of india

I computerspillet får vi endda muligheden for at være en anden selv. Vi får som regel et alias eller en figur, som bliver vores repræsentant i spillet. Denne figur kan være meget anderledes og se meget anderledes ud end os selv. Derigennem kan vi således prøve kræfter med en anden og måske mere spændende identitet for en tid. Det er vel netop også en af grundene til, at computerspil er blevet så populære. Fordi de giver en mulighed for at være noget andet, et andet sted. Computerspillet er en dør ud af os selv og ind i noget andet, som kan rumme meget af det vi længes efter i det virkelige liv.

Denne mulighed er dog også farlig. Det er for længst blevet tydeliggjort, at nogle mennesker kan få en stor følelse af ligegyldighed over for deres eget liv, fordi de foretrækker den verden og måske også den krop og mentale tilstand, som de befinder sig i, når de bevæger sig rundt i computerspillet. De har ikke lyst til at vende tilbage til den virkelige verden. De foretrækker helt den verden og den person, de er, når de spiller.

Dette er selvfølgelig tragisk. Intet er godt for nogen, når det tager overhånd. Computerspillet bliver i de tilfælde den nemme løsning. At trykke på en knap og gå ind i en fantasiverden, frem for at gøre noget ved de ting, man ikke kan lide ved sig selv ude i virkeligheden. I stedet for at flygte, bør man lave forandre på sig selv og det liv, man fører.

Men for de fleste er computerspil heldigvis en sjov og let tilgængelig form for underholdning, som for en tid lader os være noget andet et andet sted. Det er sjovt så længe det varer, og vi kan lide at udfolde disse sider af os selv her. Men vi har det også helt fint med at vende tilbage til egen krop og eget liv.

En af de seneste platforme for disse ud af kroppen oplevelser, er de mange online slot maskiner, som de sidste år har set dagens lys. I gamle dage, det vil sige for et par år siden, ville man måske have undret sig over sammenligningen mellem computerspil og spillemaskiner, for de to ting ville have været meget forskellige på alle planer. Men i dag har de så mange fællestræk, at det er et spørgsmål om tid før de smelter helt sammen.

Det skyldes at slot maskine spillene har ladet sig inspirere utrolig meget af diverse elskede computerspil på markedet. De online spilleautomater står således ikke meget tilbage fra computerspillene, når det gælder grafik, lydtæppe, historiefortælling og detaljeorientering. Udviklerne af de online slotspil som for eksempel Pearls of India, bestræber sig på at tilbyde spillere en helhedsoplevelse. Det skal være en oplevelse at spille på noget så enkelt som det, man i gamle dage kaldte en enarmet tyveknægt. Derfor er de forskellige slotmaskine spil mere fantasifulde og gennemførte end nogensinde før.

Dette gælder også for spillet Pearls of India. Dette er umiddelbart et klassisk online slotspil, men ligesom sine mange artsfæller, er Pearls of India mere end det. Det er en kompakt lille fortælling om eventyren Rich Wilde, som tager på skattejagt i Indien. Der er således noget helt genkendeligt Indiana Jones tema over spillet, som både bringer nostalgi og engagement hos spillerne.

Med Pearls of India kan man på alt fra et par sekunder til flere timer komme på tur til Indien og se elementer af gammel indisk kultur. Baggrundsmusikken er zen-agtig og får næsten en til at ønske, at man kunne tage en kort pause fra skattejagten efter perler i Pearls of India og slå et smut forbi et af de hellige templer. Måske lave en kort meditation og hilse på de indiske munke.

Rich Wild Pearls of India sætter således hurtigt fantasien i gang på grund af den dedikation og seriøsitet, som udviklerne af spillet har lagt for dagen. Pearls of India er et gennemført spil, som man kan få meget fornøjelse og afslapning ud af.

En charmerende og sympatisk hovedperson i Rich Wilde and the Pearls of India

Hovedpersonen i Rich Wilde Pearls of India er en vaskeægte Indiana Jones-lignende figur med åbenstående skjorte, grøn vest, tykt brunt hår og et kønt ansigt med velvoksne skægstubbe. Det er ham som Rich Wilde Pearls of India spillet er opkaldt efter.

Denne klassiske eventyrer er på jagt efter hellige perler i Indien, og du kan komme med ham og få del i gevinsten. Måske har du endda mødt ham før, da han også tidligere har været frontfigur i online slot spil. Når du er i gang med dit slot spil, dukker Rich gerne op og hjælper dig med at samle gevinster ind. Han er en loyal og godmodig rejsefælle, som også er gavmild med jagtens gevinster.pearls of india

Man skal bestemt ikke undervurdere betydningen af denne type sympatisk og genkendelig frontfigur, når man bevæger sig ind i spillenes verden. Det virker måske mærkeligt eller fjollet, han er jo trods alt bare en fiktiv figur i et slot spil, men det betyder faktisk noget, at man som spiller bliver budt velkommen og fulgt på vej af et velmenende væsen, der får dig til at føle dig godt tilpas. Det er altid sjovere at være på eventyr sammen med nogen, og det gælder også, selvom denne nogen bare er Rich Wilde fra Pearls of India.

Man kan ganske vist ikke kommunikere direkte med ham, men man kan udmærket komme til at føle en forbindelse og et fællesskab med ham. For I har jo en fælles mission. I skal sammen lykkes med at få fat i de hellige perler!

Turen til skatten går gennem et fantastisk landskab. Målet er de smukke gamle templer, der ligger på bjergtoppene i et smukt, men let dystert landskab. Ned af bjergenes skrænter løber der rislende floder og der er frodigt grønt til alle sider mellem klipperne.

Selve spillepladen er naturligvis indisk inspireret. Vores måleenheder for gevinster, bonusser, indsatser og så videre, er beklædt med indiske mønstre og detaljer. Udover de mere klassiske spillesymboler som bogstaver og tal, har vi den hellige ko, der ser ud til at være lavet i sølv, og som lyser op på spillepladen. Det gør den hellige hånd også, som er et andet symbol, man kan møde på spillepladen i Rich Wilde Pearls of India. Dernæst er der elefantguden i skinnende blå bukser og som i øvrigt lavet i guld. En gudinde med en overdådig krone er et fjerde symbol. Et femte symbol er det hellige tempel. Og så er der selvfølgelig perlen. En stor, lysende perle sat i en form for guldindfatning med et lyseblåt mønster. Måske safirer? Der er kort og godt tale om en overdådig skat, som er en ægte skattejagt værdig.

Masser af sjove features og funktioner

Rich Wild Pearls of India er skabt af spiludvikleren Play N Go. Det betyder, at der er lagt vægt på god grafik og historiefortællingen, sådan at du kan få en fuldendt spilleoplevelse.

Rich Wild Pearls of India er i sin grundstruktur klassisk. Der er tale om et online slot spil med fem hjul og tyve faste udbetalingslinjer. Gennem spillet samler du skatte ind med hjælp fra Rich Wild. Det gælder for eksempel gamle indiske artefakter som guldstatuerne. Gennem spillet giver Rich Wild dig også bonusser, herunder free spins med støt stigende gevinst multipliers.

Derudover er der i Rich Wild Pearls of India en gylden tempelbonus, som du får ved at samle bestemte symboler. Dette kan give dig op til 250 gange din totale indsats. Alle dine gevinster bliver i øvrigt ganget op med den værdi, der bliver vist på skærmen.

Et andet bonusspil kommer med guden Vishnu, som giver dig mulighed for at samle perlerne i statuens hånd. Antallet af perler du har samlet, afgør gevinsten.

I Brahmas udfordring får du mulighed for at køre tre hjul med mulighed for at ramme matchende symboler. Endelig er der Wall of Shiva, som giver dig mulighed for at åbne fliserne på væggen. Det antal skatte du finder bag fliserne, afgør din gevinst af bonusspillet.

Når du har samlet fem perler, får du yderligere free spins samtidig med at din multiplier bliver forøget. Perlesymbolet kommer kun på hjul 1, 3 og 5, men dine free spins kan blive re-triggered til du opnår 30 spins.

Spillet kan selvfølgelig både spilles på computeren, på tabletten og på din smartphone.

Spil ansvarlig og med måde

Som tidligere nævnt kan online spillemaskiner som Rich Wild Pearls of India være en kærkommen mulighed for at få en ud af kroppen oplevelse for en kort tid. Når vi forsvinder ind i spillets verden, er der en god mulighed for, at vi for et øjeblik glemmer vores problemer i det virkelige liv. Derfor gør online slot spil som Rich Wild Pearls of India sig også så godt som overspringshandling midt mellem dagens mange gøremål. Det kræver ikke det store at spille, for der er ingen store krav om spilstrategier eller planer. Man skal bare trykke på knappen og se hjulene dreje. Ikke mindst giver denne form for overspringshandling os mulighed for at vinde gevinster, mens vi driver den af, og det er vel den ideelle form for afslapning.

Problemerne opstår imellem tiden, hvis vi får stirret os blinde på spillets fortræffeligheder og samtidig glemmer alt og alle omkring os. Ligesom i forbindelse med computerspillene, kan der være tendens til, at vi indimellem foretrækker spilleautomaternes verden af sjove og barnlige grafiker, eventyrlige lyde og klingende gevinster, som både giver os forhåbninger om de muligheder gevinsterne giver os her og nu, men også sender os tilbage til en mere ukompliceret og overskuelig tid i vores barndom.

Når man begynder at foretrække at se Rich Wilde fra Rich Wild Pearls of India, hvor pæn han end er, frem for virkelighedens mennesker, er man måske ved at få et problem.
Ludomani er et alvorligt problem og en svær lidelse, der kan have utrolig store konsekvenser for den som lider af det, og ikke mindst for de personer, som befinder sig i ludomanens nærhed.

pearls of india

Heldigvis er ludomani blevet en sygdom, som i dag bliver taget meget alvorligt og som der tales åbent op. Der er desuden også flere steder, hvor man kan gå hen for at søge hjælp, hvilket man naturligvis bør gøre, hvis man har en fornemmelse af, at ens spillelyst har taget overhånd.

Derudover er spilafhængighed blevet en ting, som både spillesider og spiludviklere er opmærksomme på og tager ansvar for at afhjælpe. Det gør de på forskellige måder. For eksempel har flere spillesider indført materiale på deres spillesider, hvor man kan læse om ludomani og spilafhængighed, herunder hvilke tegn der kan være på afhængighed. Samtidig henviser siderne spillere til de organisationer og foreninger, hvor spilafhængighed kan afhjælpes.

Spiludviklerne tager også et ansvar ved at indføre forskellige funktioner på deres automater, som for eksempel tilbyder spillere at sætte forskellige former for begrænsninger på deres spil. Det kan være muligheden for at sætte et maksimum på, hvor meget man må spille for per spil, hvor meget man må tabe på et spil ad gangen, eller hvor længe man har lov til at spille på en specifik spilleautomat.

På den måde hjælper spillemaskinerne i dag spillere med selv at tage kontrol over deres spil. Det kan nemlig være en stor fordel at kunne sætte disse begrænsninger på fra starten, sådan at man ikke kan lade sig rive med, når spillet først kører i takt med adrenalinen, og man kan overbevise sig selv om, at hvis bare man spiller et antal runder til, øger indsatsen og fortsætter, så vinder man den store gevinst, der gør det hele godt igen.

Det er når spillet først køre, at man kan have brug for en bremse, der er ude af ens egne hænder. På den måde undgår man at sidde bagefter, når man er kommet til sig selv igen, og se forarget på sin konto, som man selv har lænset alene med det formål at sende en fiktiv figur ud på et fiktivt eventyr. Til gengæld er ugens budget i den virkelige verden røget sig en tur.

At spille, især når man spiller om penge, kræver selvdisciplin og fornuft. At spille skal være en sjov og hyggelig overspringshandling og fornøjelse. Ikke en tung byrde der ødelægger ens liv og helbred. Tag kontrol over dig selv og dit spil, og giv derefter din spilleglæde og eventyrlyst frit løb i for eksempel Pearls of India.

Held og lykke med dit næste spil!