Spillemyndigheden vil samarbejde med Google for at undgå ulovligt spil

Af Ann-Katrine
Udgivet 14/04/2023

Læs mere om hvordan Spillemyndigheden vil bekæmpe ulovligt spil, efter nye rapporter viser en bekymrende tendens.

Den Danske Spillemyndighed, forsøger at skabe et samarbejde med Google, der skal foregå på samme måde, som et allerede eksisterende samarbejde med Facebook. Formålet er at indgå tættere samarbejde med den europæiske modpart, for at bekæmpe ulovligt spil.

Rapport ser stigning i ulovligt spil

Dette tiltag kommer i kølvandet på en rapport, der viser de detaljerede indsatser Spillemyndigheden har sat i søen i et år, der har set en stigning i ulovlige spillebegivenheder på Facebook.

Samtidig har myndigheden afsløret, hvordan den har fundet flere søgeresultater og reklamer for ulovligt spil på Google.

For nuværende giver en alliance mellem førnævnte SoMe platform, særlig adgang til at anmelde ulovligt spil, hvilket kan føre til opløsning af grupper eller opslag.

Vi er i øjeblikket i gang, med at skabe en lignende samarbejdsaftale med Google, for at få adgang til at rapportere ulovligt spil til Google, der så kan fjerne det ulovlige indhold,” lyder det i en udtalelse fra Spillemyndigheden.

Ydermere arbejder myndigheden på at indgå flere samarbejdsaftaler, med andre medier hvor der ses bevis på de ulovlige spil.

Kritik til flere sider

Myndighedens anti-svindel enhed, sender kritik mod 27 navngivne affiliate sider, der blev videregivet til politiet midtvejs gennem sidste år, for at målrette og formidle adgang til hjemmesider der tilbyder spil uden en licens fra Den Danske Spillemyndighed.

Dette påstår Spillemyndigheden, gøres ved at instruere spillere i at undgå ROFUS’ selv-udelukkelses system. Denne praksis betragtes som en grov overtrædelse af Gambling Act, hvis formål blandt andet er, at beskytte sårbare og unge, mod ureguleret spil.

Spillemyndigheden vil arbejde for at gøre spillere opmærksom på deres manglende sikkerhed, når de spiller på uautoriserede sider og de konsekvenser det kan have for dem. Vi går meget op i sikkert og sjovt spil, og anmelder kun online casinoer med dansk licens.