Spilafhængighed kan afkodes i betalingsmønster

Af Ann-Katrine
Udgivet 20/04/2023

Betalingsudbyderen Sightline Payments, har stillet data med næsten 100 millioner globale transaktioner, til rådighed for University of Nevada og Las Vegas International Gaming Institute (IGI).

De to institutioner vil bruge den dyrebare viden, til at skabe protokoller for tidlig opdagelse af risikofaktorer for spilafhængighed. Dermed kan mennesker med anlæg for problematisk spiladfærd, korrigere deres handlinger og undgå spilafhængighed.

Tre bekymrende kategorier

Studiet er foretaget på tværs af spilplatforme, og det sammenligner forbrugsvaner hos spillere på både online casinoer, mobil sportsbetting og andre spiloperatører, for at afsløre potentielt skadelige mønstre.

Forskerne brugte en maskinel læringsalgoritme, til at identificere de mest almindelige forbrugsmønstre, og grupperede herefter tre underkategorier baseret på indbetaling-og udbetalingsmønstre.

De første resultater viser af 88% af spillere, brugte penge de havde råd til at tabe og ikke udviste afhængighedssymptomer. De resterende 12% viste til gengæld tegn på potentiel skadelig spilleadfærd.

Der var 8% som brugte langt flere penge, end størstedelen af kunderne i datasættet. Dog havde disse individer en lavere transaktions frekvens, og foretog kun en udbetaling, på hver 53 indbetalinger. 2,5% af spillere viste intens indbetalingsfrekvens med op til 15 om ugen, ofte med maksimal indbetaling. Slutteligt viste 1,2% tegn på skadelig spiladfærd, med mange ind- og udbetalinger.

Dataene vil skabe flere sikkerhedsløsninger for nye spillere

Online spil industrien er blevet langt mere tilgængelig, på grund af den nemme digitale betaling. En sådan digital revolution kan have sine bagsider, med flere mennesker i fare for at udvikle spilafhængighed.

Senior Research Fellow hos IGI, DR. Kasra Ghaharian, var dog optimistisk på vegne af de nye resultater, og mener dataene vil hjælpe med at identificere potentielt skadelig spilleadfærd, før der sker større skade.

Disse resultater vil være afgørende i opbygningen af interventioner, for mennesker der har, eller kan- udvikle et problem.” Siger DR. Kasra Ghaharian. Det tværfaglige studie er kun muligt takket være Sightlines oplysninger, og co-CEO Omer Sattar, anerkender forskernes bidrag, mens han udtrykker håb om at deres resultater vil blive til håndgribelige redskaber, til at standse skadelig adfærd.

Omer Sattar tilføjer: “Denne forskning vil kunne bruges som fundament, i skabelsen af næste-generationsløsninger, som skal hjælpe med at identificere kunder, der kan have problemer med deres spilleadfærd.

At finde en langsigtet løsning på det voksende spilafhængighedsproblem, kræver samarbejde fra alle sider af industrien, og lignende projekter kan blive banebrydende, for fremdrift indenfor spilleområdet.

Det tegner godt for sikkerheden indenfor fremtidens spil, at sådanne samarbejder allerede spirer frem, som Gambling Awareness Month, der er en kampagne der fokuserer på risici og tegne på problematisk spilleadfærd.

Du kan læse meget mere om ansvarligt spil, lige her.