12 mio. til forskning i ludomani

Af Ann-Katrine
Udgivet 23/05/2023

Den nye forskningsorganisation, Dansk LudomaniKomité, har netop modtaget den store donation fra medlemmer af Spillebranchen.

I følge en pressemeddelelse fra den 10. maj 2023, har medlemmer af Spillebranchen netop doneret 12 millioner kr., til Dansk LudomaniKomité.

Ansvarligt spil

Det er en ordentlig portion penge, at starte sin komite op med, så det er klart der er glæde hos Dansk LudomaniKomité. De har netop modtaget 12 millioner kroner fra medlemmer i Spillebranchen, som Kindred Group, Danske Spil, Spilnu.dk, Mr Green og Betsson Group.

Pengene vil blive udbetalt over de næste tre år, og skal bruges til forskning i ludomani. Spillebranchen er en sammenslutning af de førende aktører, indenfor spilindustrien i Danmark. De arbejder også for at skabe et ansvarligt og bæredygtigt spillemarked, og fremme bedste praksis.

Det er derfor oplagt at donere midler, direkte til forskning i netop Ludomani og Dansk LudomaniKomité kan nu samle forskere og eksperter inden for feltet, til en bred bestyrelse der skal påbegynde forskningsarbejdet.

Værdifuldt samarbejde

Det er Spillebranchens klare mål, at forskningen skal bidrage til forståelse af ludomani og bidrage til udviklingen af effektive forebyggelsesstrategier og behandlingsmetoder i Danmark.

For Spillebranchen selv, er det værdifuldt at udvikle ansvarligt spil og tilbyde støtte til de der er berørte af ludomani. Det er naturligvis ikke godt for ens forretning, at enkelte kunder bliver afhængige og den slags tragiske scenarier ønsker Spillebranchen naturligvis at forebygge.

Som organisation har Spillebranchen derfor, besluttet at have til formål at skabe et sundt forskningsmiljø med fokus på ludomani, der skal bidrage til at skabe viden om, hvordan man bedst forebygger og tager hånd om spillere, der udviser problematisk spilleadfærd.

Udover de nævnte medlemmer, sidder også 25syv, Bet365, Betfair, Better Collective, Cashpoint og mange flere store aktører, med i Spillebranchen. Det er altså stærke kræfter den samlede industri stiller til rådighed, i arbejdet med at gøre spil både sjovt og sikkert. Vil du vide mere om ansvarligt spil, kan du læse med her.